Ekstra kr. 10 mio. til daginstitutioner og folkeskolen

Endnu engang tid til budgettering. I de sidste mange år, har kommunen (Qaasuitsup/Avannaata) ved spareplan, beskåret budgetterne for daginstitutioner og folkeskolen, hvilket har resulteret i et lav budgetter år efter år for børnenes vilkår.

Fra Inuit Ataqatigiit mener vi, at det er på tide, at vi skal fremme børnenes vilkår ved daginstitutioner og folkeskolen.

Vi kan ikke længere forbigå lønningsforholdet for pædagogerne, det må Naalakkersuisut rette op på. Vi må heller ikke ignorere håndtering af børn, der har særligt behov, at de bliver passet af vikarer, det må vi kommunalt rette op på. Børn med særlig behov kan være dem, der er fjernet fra deres hjem, der i forvejen har det hårdt, hvilket kræver pasning med viden som baggrund.

Der skal findes tiltag der skal forbedre skolebørns niveau ved prøverne til 7. klassen, der er nemlig for mange børn vi taber inden de er nået 7. klassen, det må vi vende om, bl.a. ved at opservere børn med særlig behov ret tidligere end nu. Vi har et godt erfaring med at have kontaktpersoner ved skolerne i Ilulissat, det må vi genetablere ved at ansætte socialrådgivere ved kommunens samtlige byskoler, og ikke mindst forældre kontaktet til forældrene.

For, at vi kan opnå disse, foreslår vi fra Inuit Ataqatigiit, at vi skal finansiere tiltag for børns vilkår med ekstra kr. 10 mio. til budgetterne til 2020, det drejer sig om børns fremtid, det må vi værne bedre om.

Med venlig hilsen

Kommunalbestyrelsesmedlem i Avannaata kommunea

Bendt B. Kristiansen