Inuit Ataqatigiit gentager påny: Find en løsning

Af: Sofia Geisler, uddannelsesordfører, Inuit Ataqatigiit

Inuit Ataqatigiit gentager påny: Find en løsning

Vi må beklageligvis konstatere, at det er svært at påvirke Naalakkersuisoq for Uddannelser etc., til at finde en løsning for de 12 studerende, der havde planlagt at starte på de to Bacheloruddannelser under Niuernermik Ilinniarfik.

Uanset hvem der må stå med det endelige ansvar for at uddannelserne blev stoppet ved 11. time, så har en række mennesker reageret på opfordringen til at søge på de nævnte uddannelser. Flere har stoppet på deres arbejde, sagt nej til nye stillinger, og opsagt deres boliger.

De har handlet i god tro, men sidder nu i en situation, hvor der skal findes en alternativ til den uddannelse, de havde stillet efter, men nu må kigge langt efter.

Det kan vi ikke være bekendt. Uddannelse er vores lands fremtid. Ganske enkelt. Desværre er troværdigheden for vores uddannelsessystem sat på spil. Kære Naalakkersuisoq: Find en løsning på dette. Genskab troværdigheden. Vi i Inuit Ataqatigiit er klar til at være med til at finde en løsning på den opståede sag.

Inuit Ataqatigiit er opmærksom på, der p.t. er arbejde igang med at klarlægge den uheldige proces, men vi er opmærksom på, at Naalakkersuisut via Finansloven, hovedkonto 40.91.16 (Niuernermik Ilinniarfik), er bemyndiget til at overføre maksimalt 4.000.000 kr. I mer- eller mindreforbrug på nuværende hovedkonto til det efterfølgende finansår.

Vi regner derfor med at Naalakkersuisut løser denne her sag snarest, da Naalakkersuisut har fået bemyndigelse fra Inatsisartut via Finansloven til at løse sådanne sager.

Med venlig hilsen,

Sofia Geisler