Forskelsbehandling er passé

Forskelsbehandling er passé

Justitsområdet og de ulige lønvilkår blandt ansatte indenfor politiet og kriminalforsorgen, er et af de ting der står øverst på Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA) prioritetsliste de kommende fire år. Under et møde med justitsminister Nick Hækkerup (S) i slutningen af sidste uge blev de urimelige lønforskelle drøftet.

Inuit Ataqatigiit i Folketinget har længe haft fokus på justitsområdet og i den nye valgperiode bliver dette fokus styrket. De klare lønforskelle der åbenlyst er blandt statsansatte, bliver sammen med en fælles indsats for at bekæmpe seksuelle overgreb på børn, allervigtigste politiske mærkesag. F.eks. modtager Politiet i Grønland intet stedtillæg som de eneste i riget, mens deres kollegaer på Færøerne får knap 7.000 kr. mere i lønningsposen hver måned for at udføre det samme stykke arbejde. En lignende forskel oplever anstaltsbetjentene. Den forskelsbehandling i Rigsfællesskabet mener Aaja Chemnitz Larsen (IA), der skal gøres op med.

”Med den opmærksomhed der er omkring Grønland og vores relation med Danmark disse dage, så bør den nye Regering gå efter at løse op for spændinger i Rigsfællesskabet og ikke optrappe dem. Det mener jeg desværre Regeringen ignorerer, ved at sylte klare og rimelige krav om at der ikke skal være markante lønforskelle blandt statsansatte indenfor Rigsfællesskabet. Det er kort sagt en skamplet i nyere historie. ” siger Aaja Chemnitz Larsen, MF for Inuit Ataqatigiit

Justitsminister Nick Hækkerup (S) og folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA) fik endvidere mulighed for at diskutere indsatser i forhold til Tasiilaq-sagen og vil fremadrettet holde en tæt dialog omkring initiativer i denne sag.