Formand for Naalakkersusiut: Gør dog noget

Formand for Naalakkersusiut: Gør dog noget

Vi har ikke noget imod at Naalakkersuisut ønsker at foretage en orienteringsrejse til Tasiilaq, men de skal handle! Naalakkersuisut er allerede besiddelse af viden omkring Tasiilaq; derfor kan vi ikke forstå at de først ønsker at undersøge forholdene og ser sådan et skridt som manglende evne til at leve op til deres ansvar. Derfor mener vi, at Formanden for Naalakkersuisut skal skride ind for de alvorlige forhold i vores land. Med hensyn til Tasiilaq må Naalakkersuisut handle straks.

Det er ikke kun Tasiilaq der mangler hjælp. Over hele landet er der børn, unge og ældre der har behov for hjælp som venter på at nogen handler. Mange af disse har mistet tiltro til det offentlige. I nogle kommuner kan medarbejderne ikke følge med. De har alt for mange sager. Vi tror fast på, at de mange medarbejdere gør alt hvad de kan for at opfylde deres pligter. Tiden er kommet til at man i respekt for disse sætter ind med hjælp og gør forholdene nemmere for dem. Naalakkersuisut bør være dem der sætter ind med hjælp til kommunerne samt tilbyder tæt samarbejde og handler straks.

Vi kræver at man tager imod tilbud om hjælp fra den danske stat og at dette initiativ står på i en årrække. Hvis vi blot venter, vil sagerne stige i antal og de sår som dem der har behov for hjælp, vil ikke heles og vi vil miste endnu flere.

Kære Naalakkersuisut; i er dem der skal handle når de andre ikke kan løfte deres pligter. Børn der har været udsat for seksuelle overgreb skal hjælpes i dag og i morgen, de skal ikke vente til næste år!

Familier der har fået varsel om udsættelse af deres boliger har brug for støtte i dag og i morgen og ikke næste år.

Personer med handicap, psykisk syge venter på, at de får den hjælp i dag og i morgen som de har krav på, ikke næste år.

Aqqa Samuelsen, ordfører for Social og børneområdet

Stine Egede, medlem af Inatsisartut