Vi skal bane vej for selvstændighed

Uanset om vi forbereder selvstændighed her i landet, vil vi selvfølgelig i de første år have økonomiske udfordringer. Når man skal fremvise eksempler på økonomi, er det nærliggende at bruge det private erhvervsliv som eksempel. 

Vi kan som eksempel tage et firma som starter som gulvligger firma og efter flere år bliver hotelvirksomhed, vil dette firma i tidens løb have været igennem perioder med problemer. Enhver der vil opstarte en virksomhed vil forinden have konsolideret sig økonomisk og den første periode kræver en enorm indsats for at blive en solid virksomhed.  

Jeg er glad for, at modige herboende grønlændere nu står frem og vi må hylde disse for deres mod. Nu da modige personer står vi nu i meget spændende tid. 

Vi vil fra Inuit Ataqatigiit opnå skattefritagelse for iværksættere og nyskabende virksomheder i de første 3 år. 

Lad os med mod arbejde for selvstændighed. Vore nabolande venter på vores selvstændighed for at handle med os. Det næste er at vi giver det videre til vore efterkommere. I dag er der mange grønlandsksprogede der har høje uddannelser og som sagtens kan være med til at løfte vort land. 

Arbejdernes økonomiske situation:

Vores land kan ikke blive selvstændig uden at have arbejdere. Vi skal vurdere de byrder der pålægges arbejderne og hvis der skal sættes en fattigdomsgrænse, skal dette vurderes nøje.  

Vi skal arbejde for at forbedre faglærtes nuværende position som lavlønsgruppe i samfundet. Disse er de bærende kræfter for vort land som vi skal være taknemmelige over for. 

Vi skal have flere initiativer for at støtte op om, at stadigvæk flere skal have et selvstændigt erhverv ved at sprede iværksætterinitiativer ud, idet de små private virksomheder som udfører det meste af indsatserne her i landet skal fastholdes og vi må kræve mere af de store private virksomheder, således vi stiller større krav fra disse i forbindelse med vores selvstændighed.

 

Med venlig hilsen

Henrik Rachlev

Inuit ataqatigiit Paamiut