Der skal bygges en lufthavn i Tasiilaq

Desuagtet stemte vi imod Justus Hansens forslag for ikke at sende regningen til brugerne og fordi vi finder det vigtigt at starte arbejdet hurtigere.

Ved at Tasiilaq ligger i et fjernt landsdel, er det nødvendigt at der skal være gode trafikfaciliteter. Der kommer mange turister til byen fra Island via Kulusuk, og dette kan være udfordrende.

De lufthavnsprojekter som Kalaallit Airports A/S skal sørge for, er projekter der søges realiseret med udefrakommende investorer, hvor byggeomkostningerne forestilles dækket ved hjælp af brugernes betaling i fremtiden.

Hvis lufthavnen i Tasiilaq skal være en del af Kalaallit Airports projekter, så er vi bange for at rejser til og fra Tasiilaq bliver for dyre og ikke mindst henviser vi til Naalakkersuisut svar, hvor de vurderer at dette vil forsinke projektet unødigt.

Inuit Ataqatigiit finder lufthavnsbyggeri i Tasiilaq som værende vigtig, og vi mener at projektet skal realiseres hurtigt uden at være et fordyrende led for brugerne, hvorfor vi selv skal sørge for at starte projektet.

 

Bendt B. Kristiansen

Inuit Ataqatigiit