Lad os skabe lys fremtid for Grønland ved at stoppe affolkningen

Af Storm Ludvigsen og Charlotte Ludvigsen, IA Sermersooq

Set fra vores IA Sermersooqs synspunkt, ser det så’n ud, at mens Kim Kielsen med den ene hånd, med en forfatningskommission og en forsoningskommission, bruger millioner af kroner på at stikke befolkningen blår i øjnene med løfter om selvstændighed og oprejsning i forhold til Danmark – så lægger han med den anden hånd enhver realistisk mulighed for selvstændighed og national selvrespekt i graven, i sin forsøg på, at sætte bremser på IA Sermersooqs initiativer – og dermed vinde borgmesterposten i vores kommune.

Set fra vores synspunkt kan vort lands affolkning kun stoppes at skabe vækst, nye arbejdspladser, investeringer udefra, bedre uddannelse af befolkningen, bedre muligheder for iværksættere, konkrete aftaler om udvinding, massive investeringer i boliger og andre faciliteter.  Kun på grundlag ved IA Sermersooqs initiativer kan vores drøm om selvstændighed blive realitet, når vort lands affolkning standses!

Men uanset det – hvor er Landsstyrets egne initiativer? Reformerne udskydes. Farvandene overfiskes. Investeringerne udebliver. Investorerne skræmmes bort. Befolkningen flygter. De unge vil ikke vende hjem.

Set i det lys er det så uendeligt forstemmende, når Kim Kielsens offentlige bidrag til den kommunale valgkamp kun er, at ødelægge de projekter som Nuuk og Sermersooq vil skabe. Vi ved ikke hvad han taler om i de borgermøder han holder i andre byer.  Vi i IA Sermersooq mener ikke, at måden at Kielsen arbejder på er selvstyreformand værdigt!

For os ville det ærlig talt være rart at se Naalakkersuisut kan tage egne initiativer, der kan skabe tiltro til en lys fremtid for vort land. Vi kan også sige det på en anden måde: Lad os bruge mindre tid og penge på fortiden, men bruge tid og penge på hvordan vi indretter vores samfund i fremtiden.

Det står hver fald klar for os i IA Sermersooq: Siumuts politik, som ikke har visioner for fremtiden kan vi ikke bruge til noget. Kun ved IA Sermersooqs politik kan vi skabe en lys selvstændig fremtid for vort land.

Charlotte Ludvigsen og Storm Ludvigsen, IA Sermersooq.

Medlemmer af kommunalbestyrelsen i Sermersooq.