Hvis Disko Line ikke kan opfylde sine forpligtelser, så må de hurtigt trække sig således en ny aftale kan indgås

Naalakkersuisut må straks gribe ind over for de besværlige trafikforhold der hersker i Sydgrønland samt Diskobugten i de seneste dage. 

Vi har sidste år fremsat et ønske om, at Naalakkersuisut handler omgående omkring den meget omtalte servicekontrakt vedrørende trafik. Den servicekontrakt der blev indgået i allersidste øjeblik resulterer i vanskelige forhold for passagererne i Sydgrønland samt Diskobugten. Disse forhold er uacceptable.

Den information der gives til passagererne er begrænset og disse mangler et sted hvor de kan henvende sig. Selv om passagererne skal rejse meget tidlig om morgenen, så åbner deres kontor først kl. 10 om formiddagen. Informationen skal forbedres væsentligt. Passagererne er ikke trygge ved landgangsstederne samt fartøjerne. I nogle af steder hvor man kommer er der ingen pontoner, hvorfor ældre samt gangbesværede ingen mulighed har for at komme ombord eller fraborde. Disse forhold er uacceptable og må straks rettes op.

Naalakkersuisut har lovet at servicen overfor passagererne ikke bliver ringere. Dette har vi fra Inuit Ataqatigiit gentagne gange understreget i løbet af efteråret.

For at leve op til dette løfte, må man fremsætte krav over for Disko Line omkring sikkerhedsforhold, information til passagerer og kræve at disse rettes op øjeblikkeligt, for hvis de ikke kan leve op til aftalen må de straks blive løst fra kontrakten, således at en forhandling med andre der kan tilbyde sikker trafik kan indledes.

Inuit Ataqatigiit ønsker en trafikløsning der baner vej for udvikling; også i yderdistrikter og bygder.

 

Ane Hansen

Inuit Ataqatigiit

Politisk ordfører