Inatsisartut har vedtaget fælles udtalelse om ligebehandling og tryghed i samfundet
Inatsisartut debatterede i dag Inuit Ataqatigiits forespørgselsdebat om forsoning, identitet, sprog og menneskerettigheder og om vi som nation sikrer et inkluderende samfund.
Vi er glade for, at et samlet Inatsisartut afsluttede debatten med at vedtage en fælles udtalelse, som Inuit Ataqatigiit havde forberedt.
Vi har selvfølgelig været spændte på denne forespørgselsdebat, da vi ved, at identitet og sprog er noget som vi alle har store følelser omkring. Debatten viste, at der er stor brug for at drøfte disse emner i relation til, hvad det er for et samfund vi gerne vil opbygge. For os er det vigtigt, at der er plads til alle, og at vi bygger vores nation op på baggrund af solidaritet.
Den fælles udtalelse har ordlyden:
”Vi vil sammen arbejde for at alle medborgere i Grønland, uanset race, religion, køn, kulturel baggrund eller sprog, føler sig velkomne, har mulighed for deltagelse, og at der er brug for dem.
Inatsisartut finder det vigtigt at både de nuværende borgere og kommende tilflyttere finder samfundet trygt at bo i og som et samfund, hvor der mulighed for at udvikle sig. Et samlet Inatsisartut opfordrer til at vi i fællesskab arbejder for et samlet folk, på grundlag af gensidig respekt, gensidig støtte og opbakning.
Vi skal leve med respekt for os selv og andre.”
Alle partier i Inatsisartut stemte for udtalelsen på trods af, at der under forespørgsels-debatten blev givet udtryk for mange forskellige holdninger til emnerne sprog, identitet og forsoning.
At vi kunne stå sammen om denne udtalelse ser vi som, at vi i bund og grund har samme grundlæggende mål, nemlig at vi skal være fælles om at finde fælles fodslag. Det nytter ikke, at det kun er halvdelen af befolkningen der deltager. Alle må være med, og det er os som landets parlament som skal lede vejen til et mere samlet land og et samlet folk.
For yderligere oplysninger kontakt:
Juliane Henningsen +299488148
Sara Olsvig +299526858