Inuit Ataqatigiit’s medlemmer af Familie- og Sundhedsudvalget i Inatsisartut og kommunalbestyrelsesmedlemmet i
Kommuneqarfik Sermersooq havde en vellykket debataften
Hvordan kan vi bekæmpe hash i fællesskab?
Debataftenen foregik den 22. maj i Forsamlingshuset i Nuuk, hvor ca. 80 personer deltog.
Debatten blev indledt af de arrangerende politikere. Som optakt til dialog-debatten indledte Leif Saandvig Imanuelsen, som selv har været afhængig og senere er blevet uafhængiggjort for brug af hash. Peter Petersen gav stof til eftertanke, og Mimi Karlsen indledte med at fortælle om, hvordan følelser som mor er til børn, der er brugere af hash.
Efter forelæggelserne blev der debatteret i grupper, som blev afsluttet med fremlæggelse..
Ved fremlæggelsen blev det anbefalet, at der skal oplysningskampagne til om hash, og der blev debatteret om, hvordan oplysning til børn til at kunne sige nej til hash kan styrkes.
Der blev debatteret om, hvorledes Politiet og toldfunktionen kan styrkes ved kontrollen af indsmugling af hash.
Man er glade for indførelse af betalingsfrie klinikker for afvænning, men flere muligheder for afvænningssteder efterlyses.
Det blev fremført, at der er mangel for henvendelse til samtale med kyndige for forældre og andre familiemedlemmer, som er belastet med brugere af hash.
Der blev fremsat mange andre emner, og disse vil mødearrangørerne vurdere hen ad vejen, og vil gøre brug af disse i forbindelse med deres politiske processer fremover.
Samlingens deltagere var tilfredse med debatten, og udtrykker ønske om, at der arrangeres flere lignende møder, også i andre byer og bygder. Det blev udtrykt som vigtigt, at hash ikke skal være et tabu-emne, og at emnet skal debatteres mere, for at få flere oplysninger frem.
Arrangørerne mener, at mødet blev vellykket og må fortsættes, også i andre byer.
Mimi Karlsen, Agathe Fontain, Juliane Henningsen, Uju Petersen
Inuit Ataqatigiit