Aaja inviterer til borgermøde om forsvar og sikkerhed i Grønland

Aaja inviterer til borgermøde om forsvar og sikkerhed i Grønland

Inuit Ataqatigiit’s folketingsmedlem Aaja Chemnitz inviterer til et borgerarrangement, hvor ønsker og input til den kommende forsvarsforlig i Folketinget drøftes.

 Onsdag d. 22 marts 2023 fra 17.00 til 18.30 åbner medlem af Folketinget Aaja Chemnitz, Inuit Ataqatigiit dørene op på Hotel Hans Egede for borgere og forsvarsinteresserede for at drøfte Grønland i et sikkerhedspolitisk perspektiv og det kommende forsvarsforlig, der skal forhandles i Folketinget i foråret 2023.

”Den nuværende sikkerhedspolitiske situation medvirker til at Grønland og Arktis får større og større forsvars- og sikkerhedspolitisk betydning. Dette kan vi forvente afspejlet i det kommende forsvarsforlig, hvorfor vi har brug for en demokratisk debat om et grønlandsk aftryk” udtaler Aaja.

Til borgermødet vil en række fagpersoner og eksperter holde oplæg om den nuværende sikkerhedspolitiske situation og hvordan denne kan en indflydelse på Grønland. Deltagende er blandt andet ambassadør Michael Zilmer-Johns og foreningen Folk & Sikkerhed, der vil give deres vurdering af situationen. Afslutningsvist vil der afholdes workshop, hvor borgerne kan give input og ideer til det kommende forsvarsforlig tilkende.

”I tilfælde af at vi kommer til at stå en situation, hvor nye militæreudbygninger kommer til Grønland, må vi sikre at disse kommer borgerne til gode. Derfor er det også vigtigt at de inddrages, så vi ved hvad de har behov for” siger Aaja.

Borgermødet afholdes onsdag d.22 marts 2023 kl.17.00 til 18.30 på Hotel Hans Egede. Der vil være kaffe, te og kage.

 

Kontakt:

Aaja Chemnitz

Aaja.Chemnitz@ft.dk

+45 61 62 46 67