PRESSEMEDDELELSE – Mariane Paviasen, Medlem af Inatsisartut

Vi skal prioritere frem for at opstarte samme uddannelser.

 

Inuit Ataqatigiits Inatsisartutmedlemmer støtter ikke at skulle pålægge at undersøge en opstart af turismeuddannelsessted i Ilulissat.

Vi mener ikke at tiden er inde til at opstarte en turismeuddannelse i Ilulissat, og grunden er at Campus Kujalleq har løftet turismeuddannelse tilfredsstillende.

Vi mener ikke at det er en god ide at opstarte eksisterende uddannelser på forskellige steder i kysten, for vi er et samfund med få indbyggere og vi mener at kræfter, midler og evner kan benyttes bedre og til gavn for for alle, for vi har brug for dem. Det er bedre at strukturere ud fra de uddannelser vi her i landet har behov for, end at opstarte ens uddannelser på flere steder.

Vi fra Inatsisartut opfordrer Naalakkersuisut om at opstarte en psykologuddannelse, ligesom man kan overveje en uddannelsesinstitution vedrørende produktion af landets råvarer? Vi har brug for uddannelsesinstitutioner der skal blive til gavn for samfundet. Vi skal have mod til at kunne prioritere at opstarte de uddannelser vi har behov for, som vil have bedre effekt end at opstarte en allerede eksisterende uddannelse i et andet sted, for hvis vi træffer sådanne beslutninger vil fornyelser blive forsinket.

En opstart af en hel ny uddannelse vil gøre vores land rigere, hvor ungdommen får mulighed for et nyt uddannelsessted som dermed skaber nye evner.

 

Mariane Paviasen

Medlem af Inatsisartut for Inuit Ataqatigiit.