Inuit Ataqatigiit vil lede Kommune Kujalleq i samarbejde med Atassut.

Inuit Ataqatigiit har i forhandlingerne lagt vægt på at vores udmelding om forandring, er blevet taget vel i mod af borgerne. Hen ad aftenen på valgdagen blev det tydeligt, at borgerne ønskede forandringer. Dette ønske vil vi ydmygt efterkomme.

Derfor har vi under samtalerne med partierne fremsat krav og har arbejdet i en ånd af vilje til forandringer. Samtalerne er blevet ført i en positiv atmosfære.

Men hen mod slutningen af samtalerne er det blevet tydeligt at vi ikke kom hinanden nærmere, tvært imod kom vi længere væk fra hinanden. Vores tilbud; to udvalg og fuldt medlemskab i udvalg, det vil sige, med 2 medlemmer i hvert udvalg samt 2. viceborgmesterpost har man ikke taget imod. Dette have tilsyneladende ikke grund i fremsatte krav, men i ønsket om at man i den anden formandspost, dvs. formand for undervisningsområdet, havde ville være taknemmelige hvis den blev besat af en vi fandt passende.

Desuagtet har man ikke fundet vores tilbud for tilfredsstillende, hvorfor vi måtte indstille samtalerne med Siumut.

Vi indgik en samarbejdsaftale med Atassut i de næste 4 år. Det medfører en udvalgsformandspost, ligesom der også indgår en udvalgsmedlemspost i et andet udvalg.

Jeg er helt sikker på, at vi får et godt samarbejde med Atassut og jeg ved at vi vil få et godt samarbejde med Siumut i udvalgene.

Jeg ærgrer mig over at man ikke tog imod vores vilje til samarbejde, men da vi ønsker at realisere forandringer, er vi desværre nået til det resultat som vi er kommet frem til.

Lørdag den 1. maj vil den nye kommunalbestyrelse mødes og konstituere sig.

Qaqortoq 29. april 2021

Stine Egede, Inuit Ataqatigiit