Spørgsmål til Formanden for Naalakkersuisut

Spørgsmål til Formanden for Naalakkersuisut

Inuit Ataqatigiit er af pålidelige kilder blevet orienteret om at Formanden for Naalakkersuisut er involveret i fiskeriet efter stenbidere på sådan en måde, at der er grund til at stille spørgsmålstegn ved om Formanden for Naalakkersuisut har udnyttet sin position til fordel for egen personlig vinding.

Den viden har vi naturligvis ikke haft interesse i at viderebringe uden at der er dokumentation for dette.

Imidlertidig kunne en række medlemmer af Inatsisartut ved selvsyn høre Formanden for Naalakkersuisut udtale i partigangen fredag den 29. Maj 2020, at det ikke er ham selv, der indkasserer gevinsten ved fiskeriet efter stenbider, men at det er hans kones konto, der bliver brugt som indbetalingskonto, i det et fartøj ejet af Formanden for Naalakkersuisut tilsyndeladende er lejet ud til de fiskere, der fisker efter stenbidere.

Den 12. Maj 2020 blev kvoten for stenbider forhøjet med 204 tons for forvaltningsområderne Nuuk og Maniitsoq. Dette gik så udover andre fiskeområder. Den 25. Maj 2020 udsender Naalakkersuisut en pressemeddelelse om, at det er et samlet Naalakkersuisut, der har fastsat denne forhøjelse af stenbiderkvoten.

Det er en alvorlig anklage at stille spørgsmål om hvorvidt Formanden for Naalakkersuisut har handlet og handler til fordel for egen personlig vinding. Men med hans egen udtalelse i partigangen fredag den 29. Maj 2020, bliver vi nødt til at stille Formanden for Naalakkersuisut en række §37 spørgsmål, som er under udarbejdelse.

Formanden for Naalakkersuisut bliver nødt til at gå ud i offentligheden og fortælle befolkningen, om han har handlet og udnyttet sin position til fordel for egen personlig vinding. Det kan han gøre allerede nu, eller ved besvarelsen af de kommende §37 spørgsmål.

Inuit Ataqatigiit vil dog opfordre Formanden for Naalakkersuisut med at træde frem snarest muligt, idet han sidder i en positition, der ikke tåler yderligere mistænkeliggørelse.

Med venlig hilsen

Inuit Ataqatigiit i Inatsisartut