Udskyd vedtagelsen af finanslov yderligere

Udskyd vedtagelsen af finanslov yderligere

(Politisk ordfører: Aqqaluaq B. Egede)

Inatsisartut har mulighed for at udskyde finansloven. Finansloven vil radikalt ændre vores lands børnepolitik. Familier med flere børn er dem der kommer til at blive ramt hårdest, og vores land vil blive den dyreste land e verden at leve i. Siumuts, Demokraatits samt Nunatta Qitornai´s forhøjelser af både takster og afgifter er på næsten 400 mio. kr.

Befolkningens demokratiske rettigheder og deres insisteren på at blive hørt om deres levevilkår kan Naalakkersuisut ikke blive ved med at overhøre. Man tager mange penge op af folks lommer. Dette viser at man bliver nødsaget til at lave Finansloven på ny. Man har end ikke afholdt samtaler med os om hvordan man ønsker at lave Finansloven. Alt arbejde blev udført bag lukkede døre.

Finansloven for 2020 vil ramme folks levevilkår særdeles hårdt. Hvis dette skal undgå beder vi om at i inddrager os i arbejdet med at forbedre Finansloven. Udskyd afstemningen. Lad os finde forslag som skal forhindre at befolkningen skal lide. Vi har allerede forstået, at folk slet ikke føler ejerskab af Finansloven for 2020

Jeg vil opfordre koalitionen om at åbne deres ører, idet de er repræsentanter for befolkningen. Jeg håber på, at man vil lave ændringer af finansloven, idet det er nødvendigt at landets befolkning føler ejerskab af landets Finanslov.