Inuit Ataqatigiit: Der skal være større politisk fokus på sundhedsvæsenet

Af: Mimi Karlsen, gruppeformand og Stine Egede, Ordfører for Sundhed. 

Inuit Ataqatigiit:  Der skal være større politisk fokus på sundhedsvæsenet 

I dag den 14.10 2019, afholdt Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet et Sundhedsseminar for medlemmerne i Inatsisartut.

I vores arbejde i Inatsisartut er vi klar over, at vi har udfordringer indenfor Sundhedssvæsenet. Og vi ved også, at sundhed og tryghed for befolkningen er centrale i den politiske prioritering, og derfor deltog vi til seminar som blev afholdt af Naalakkersuisut i dag. 

Alle videnspersoner og medarbejdere er interesserede i, at dette område skal udvikles, og de gør alt for at opnå dette under de givne rammer.  Fagpersonerog medarbejderne efterspørger, at borgerne skal have en større viden om prioriteringerne indenfor behandlingstilbudene, hvis denne udvikling skal ske. 

Fra Inuit Ataqatigiit bemærker vi, at Sundhedsledelsen melder ud,  at denne prioritering af behandlingstilbudene sker udfra den bevilgede ramme. Og vi forstår også fuldt ud, at man må kigge på hele Sundhedsvæsenet, hvis man skal udvikle det henimod en bedre servicering af borgerne.  

Derfor er vi i Inuit Ataqatigiit klar til at medvirke til en forbedring af Sundshedsvæsenet i de kommende års finanslove, og det ville være godt at vide, hvad de andre partier som var med til seminaret mener om dette. 

Sundhedsvæsenet må tilrettelægges således, at man ikke går ud fra prioriteringer lagt indenfor en valgperiode, men istedet for laver en plan der rækker årtier frem. Hvis vi skal sikre et trygt liv for borgerne her i landet, kan vi ikke komme udenom, at vi har en samstemmende politisk retning  for Sundhedsvæsenet, og ikke mindst at vi skal undgå besparelser der forværrer vilkårene for vores målsætning. 

Da vi ikke som et enkelt parti kan opnå dette, rækker vi henvendelse til de andre partier og melder ud, om ikke tiden er inde til, at vi laver en fælles politisk målsætning for de kommende år. 

Hilsen

Mimi Karlsen

Stine Egede