Respektløst overfor befolkningen

Respektløst overfor befolkningen

Inuit Ataqatigiit forstår udmærket Formanden for Finansudvalget, Herman Berthelsen´s (S) stærke reaktion på at underskrivelsen af kontrakterne for entrepriserne på de nye lufthavne er flyttet fra Nuuk til et sted i København.

Det er ganske enkelt respektløst overfor befolkningen, der om nogen har, og fortsat vil, poste skattekroner i opførelsen af lufthavnene mange år fremover.

Inuit Ataqatigiit tror næppe på, at flytningen af ceremonien er sket på grund af planlægningsmæssige- og logistiske forhold. Den begrundelse holder ikke, når vi har at gøre med et projekt af den størrelse, og som i den grad har optaget Inatsisartut både under den ekstraordinære samling maj 2018 og igen under efterårssamlingen 2018. Derudover erfarer vi via medierne, at sagen fortsat fylder meget i Inatsisartut´s Finans- og Skatteudvalg.

Inuit Ataqatigiit skal derfor herigennem spørge om det er korrekt, at beslutningen om at flytte underskrivelsesceremonien er truffet af Formandens Departement.  

Inuit Ataqatigiit forstår ganske enkelt ikke, at nogen anden grund kan være så store end hensynet til befolkningen her i landet, der på sigt skal leve med de nye lufthavne.

Med venlig hilsen

På vegne af Inatsisartut gruppen

Sofia Geisler