Grønlands Nationalteater og skuespilleruddannelsen skal løbende styrkes

De er både ærgerligt og beklageligt at gennem pressen at høre at 4 ud af 5 skuespillerelever har stoppet deres uddannelse, hvorfor der nu kun er 1 elev tilbage.

I en tid hvor vi har store sociale udfordringer og i vores vej til øget selvstændighed er det vigtigere end nogensinde før, at vi bliver stærkere i krop og sjæl. I vores bestræbelser på at styrke vores nationale ånd, skal vi til stadighed udvikle Grønlands Nationalteater og dertilhørende skuespilleruddannelse.  

Derfor kan Inuit Ataqatigiit ikke forstå den nuværende status på området, ligesom Inuit Ataqatigiit finder det uacceptabelt.

Inuit Ataqatigiit vurdere den nuværende status som et resultat af den nuværende koalitions og dennes støttepartis svækkelse af Grønlands Nationalteater igennem de senere år.

Som det er alle bekendt skæres der ned på bevillinger til teaterområdet når Siumut står ved magten. Selv om Inuit Ataqatigiit er i opposition, så har vi i år gennem finansloven sikret, at man i år øger bevillingerne til området med op til 3 mio. kr. for at sikre, at vi gennem teatret løbende styrker vores åndelighed. I vores bestræbelser for løbende at styrke kultur samt styrke både krop og sjæl har vi opponeret i mod koalitionens vedvarende svækkelse af Grønlands Nationalteater og dertilhørende skuespilleruddannelse, som Inuit Ataqatigiit finder det særdeles uacceptabelt.

Kan flytning af skuespilleruddannelsen til en eksisterende uddannelse ikke være en af flere muligheder for at kunne styrke uddannelsesstedet, f.eks. flytning til Ilimmarfik, for derigennem at sikre at lærerne i skuespilleruddannelsen samt eleverne ikke føler sig ensomme og meget langt væk fra alting? Ligeledes ved vi, at når der er få elever, er der forøget risiko at miste alle eleverne. Derfor vil vi fortsætte vores bestræbelser for at styrke samt øge bevillingerne til Grønlands Nationalteater samt skuespilleruddannelsen, sådan at lærerne og eleverne i deres dagligdag får forbedret deres forhold.    

Medlem af Inatsisartut

Peter Olsen

Inuit Ataqatigiit