Kim Kielsen bør udskrive valg

Kim Kielsen bør udskrive valg

Hullet i grønlandsk økonomi er eksploderet. Imens slås vi med et massivt behov for at få hjulpet vores børn og unge ofre for seksuelle overgreb – og for investeringer i en fremtid, der kan vende udviklingen. Kim Kielsen bør konsultere vælgerne, mener Asii Chemnitz Narup.

”Forleden mødtes landets borgmestre om den fortvivlende situation for de mange børn og unge, der er ofre for seksuelle overgreb og omsorgssvigt i hele landet, men Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen ønskede ikke at deltage og Naalakkersuisoq for Socialområdet Martha Abelsen var på orienteringsrejse og ønskede ikke at afse tid til at deltage – end ikke over telefon. Og nu hører vi så, at der mangler et 3-cifret millionbeløb i den grønlandske økonomi. Jeg synes der er brug for at spørge vælgerne, om de synes retningen for landet er rigtig, og om vi har den rigtige ledelse”, siger Asii Chemnitz Narup, borgmester for Kommuneqarfik Sermersooq (IA).

”Det er dybt bekymrende. Vi halter bagefter med uddannelser til de unge. Mange har massive sociale problemer. Og vi forsøger at skabe vækst og fremgang for fremtiden med store investeringer, men nu hører vi at økonomien sejler. Det skaber usikkerhed for alle. Jeg kan simpelthen ikke få øje på, hvad det er Naalakkersuisut engagerer sig i eller er optaget af.”

”Jeg forstår ikke de partier, der vil holde hånden under en regering som hverken holder styr på økonomien eller tager sig af de konkrete problemer. Jeg synes vi trænger til et valg, og det bør handle om 3 ting: For det første en ansvarlig økonomisk politik, så vi kan sikre de opgaver vi ønske løst og kan have tiltro til udviklingen. For det andet en massiv social og retspolitisk indsats så vi får stoppet overgreb mod børn og unge. Og for det tredje, hvordan vi sikrer vores unge en uddannelse og fremtidig beskæftigelse – altså samfundsmæssig vækst og positiv udvikling” fortsætter Asii Chemnitz Narup.

Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester tilføjer: ”Vi har en ledelse af landet der laver rapporter igen og igen om problemer, der allerede er velbeskrevne, eller nedsætter kommissioner og sekretariater om forhold ude i fremtiden, uden at man har styr på de mange skridt der skal tages for at komme dertil. Hvem holder øje med Naalakkersuisut? Der er slået et kæmpe hul i kassen, og jeg mener vælgerne må spørges. Det er svært at have tillid til Kim Kielsens ledelse. Vores problemer er store, og jeg synes der er brug for en mere sikker hånd på roret” slutter Asii Chemnitz Narup.