Inuit Ataqatigiits folketingskandidater: Grøn omstilling kræver handling nu

23.05.2019

Inuit Ataqatigiits folketingskandidater: Grøn omstilling kræver handling nu

Klimaforandringernes konsekvenser er altoverskyggende. Løser vi ikke verdens klimaproblem, så vil der ikke være en verden, som vi kender det i dag. Så klart er budskabe fra Inuit Ataqatigiits folketingskandidater. Klimaændringer kræver handling nu og sidst så vi, at april blev den næstvarmeste måned herhjemme i dette århundrede.

Ungdommen har fået øjnene op for klimaforandringer. Det er dem, der skal overtage og derfor mener vi også, at det er dem, som bør gå forrest i den kamp og give os folkevalgte anbefalinger. Grønland hører til blandt de største klimasyndere i Rigsfællesskabet, men alene kan vi 56.000 mennesker ikke gøre nok. Vi er nødt til at gå sammen globalt i arktisk, nordisk og internationalt samarbejde, hvor vi er frontkæmpere for at bremse CO2 udledningen, da vi lever meget synligt med konsekvenserne.

Inuit Ataqatigiit peger på 3 konkrete forslag:

  1. Der skal nedsættes et nationalt ungepanel, som skal komme med anbefalinger til Naalakkersuisut om reduktion af emission og løsning af klimaudfordringerne.
  2. Grønland skal være emissions-frit i 2050 og der er behov for en strategi for at mindske vores udledning frem mod 2050. Klimahensyn skal være del af al politik.
  3. Det klimavenlige valg skal gøres let for alle borgere og vi skal skabe politiske rammer for dette, f.eks. skal klimavenlig mad gøres mere tilgængeligt i offentlige steder, affaldshåndtering og madspild skal mindskes.

Vi tror på befolkningen er klar. De venter bare på os. Som folkevalgte har vi et særligt ansvar for a lette forbrugernes og borgernes valg om at bidrage til en bedre verden til kommende generationer.

Handler vi ikke i dag og omstiller vores indsats til en mere grøn politik, så vil klimaflygtninge, voldsomme naturkatastrofer og vejrændringer også ændre på vores hverdag. Det gælder særligt i Grønland, hvor vi lever i og omkring naturen.

Kontakt:

Aaja Chemmitz Larsen, mobil. nr. +45 61 62 46 67/24 58 90

Sofia Geisler, mobil nr. 58 81 55

Anders Jensen, mobil nr. 25 88 22

Aqqalukkuluk Fontain, mobil nr. 53 88 65