Lukket regeringsførelse skal bringes til ophør

Lukket regeringsførelse skal bringes til ophør

Naalakkersuisuts lukkede regeringsførelse i de senere år, som nærmest er hemmeligholdelse, må bringes til ophør. Ligeledes må de uendelige løfter til borgerne og ikke mindst til fiskerne om at nedsætte fiskerikommissionen standses.

Inuusuttut Ataqatigiit mener at de hemmelighedsfyldte indsatser uden at inddrage borgere samt andre implicerede ikke må blive en almindelig arbejdsgang hos Naalakkersuisut. Regeringsførelsen skal udføres i ydmyghed over for befolkningen samt over for Inatsisartut.

Vores land skal have en leder der er åben over for borgerne og som åbent og klart deler information om regeringens sager. Her på det seneste er vi også begyndt at høre at man ikke agter at tage ansvar samt at man også er begyndt at skrive under på forhold der koster borgerne enorme summer, såsom pludselige bevillinger til Kalaallit Airports a/s som Formanden for Naalakkersuisut skulle skrive under på, men blev skrevet under af en anden, og ingen derefter vil taget ansvar. 

Inuusuttut Ataqatigiit mener at denne regeringsførelse ikke er passende. Vi ønsker at Naalakkersuisut udviser rettidig omhu og dermed skaber tryghed hos alle om deres varetagelse af deres hverv. 

Hermed fremsiger Inuusuttut Ataqatigiit vores ønsker og håber på, at man hører en mere sammenhængende og åben regeringsførelse. For det er jo vigtigt for os alle.

Lars Salik Henningsen Kielsen – mobil 25 98 97

Formand for Inuusuttut Ataqatigiit