Gør noget ved lægemanglen

Lægemanglen i Aasiaat vil ramme samtlige borgere i Qeqertalik, og dette bør der snarest muligt handles på fra Naalakkersuisut.

Vi har nu en viden om, at lægemanglen i Aasiaat vil komme til at ramme op mod 100 fødende kvinder.

Og jeg anser det også som en meget stor trussel, at Qeqertaliks mere end 6000 indbyggere står uden en læge, såfremt der skulle blive brug for en akut operation på Aasiaat sygehus. Er denne situation mon gennemtænkt af Naalakkersuisut?

Der vil altid være brug for lokale læger, såfremt der kommer et akut tilfælde eller ved en katastrofesituation, og disse læger kommer vi nu til at mangle i Qeqertalik. Det er bydende nødvendigt, at der arbejdes på en løsning for denne faretruende situation.

Året rundt ændrer vejret sig konstant i Diskobugten, og lige nu er mørketiden over os, og dermed også det ustabile vejrforhold. Det gør, at luftrafikken såvel som sejladsen skaber vanskelligheder for os, og som folkevalgt bliver man sat tilbage med en magtesløshed, når der kun er en lille helikopter der ofte rammes af vejrliget, og transport med både at forlade sig på.

Indtil dato har vi ikke fra Naalakkersuisut hørt noget om planerne for at afhjælpe lægemanglen på Aasiaat sygehus, og det eneste vi ved noget om, er at man prøver at løse problemet i Ilulissat.

Jeg håber, at Naalakkersuisoq for Sundhed ud fra sin opgave om at afhjælpe dette store problem snarest finder en løsning.

 

På vegne Inuit Ataqatigiit’s kommunabestyrelsesmedlem i Kommuni Qeqertalik,

Hans Aronsen