Sprit er et problem i Qaanaaq

Jeg har fuld forståelse for, at MIO efter sin rejse til Qaanaaq har i sin rapport skrevet, at sprit misbrug i Qaanaaq er et problem. Jeg er på vegne af børnene og mine medborgere taknemlig for, at MIO har rejst til den afsidesliggende Qaanaaq for at afdække forholdene på stedet.

Man må løse problemet med sprit
Misbrug af sprit er mere og mere udbredt, for at løse problemet skal vi handle på dette. Jeg foreslår, at kommunen i samarbejde med de handlende og alle involverede i problemet finder løsninger på problemet. Eksempelvis kan man inddrage følgende: erhvervsfangere, fritidsfangere, private erhvervsdrivende, instanser i kommunen, Pilersuisoq, sundhedsvæsenet, politiet, andre myndigheder m.m.

I MIO’s rapport fremgår det, at misbrug af sprit i byen Qaanaaq ikke kan accepteres, og at man ikke skal se dette som et dagligdags problem. Sprit er sundhedsskadeligt og går ud over familierne, og derfor må befolkningen og de ansvarlige instanser hurtigst går ind i sagen.

Derudover må man arbejde for, at intensivere behandling for alkohol- og nakotikamisbrug. Det er vigtigt at Inatsisartut har fokus på dette. Man må arbejde for, at man lokalt kan blive behandlet for misbrug, da der er brug for at tilpasse behandlingen til alle familier og det omgivende lokale samfund.

Medlem af Inatsisartut
Mikivsuk Thomassen