Udsigt til den mest ustabile løsning

Udsigt til den mest ustabile løsning 

Demokraterne meldte ud i august måned, at Kim Kielsen skulle tage ansvar, eller gå af.

Nu vil Demokraterne støtte en Siumut ledet mindretalsregering.

Det ville være meget mere passende at Demokraterne selv tog regeringsansvar.

At undlade at tage medansvar og blot støtte en mindretalsregering er at tage mindst muligt ansvar.

At have en mindretalsregering er den mest ustabile situation for borgerne, samfundet og Inatsisartut. Naalakkersuisut og borgerne vil fra sag til sag være utrygge, da man altid vil kunne finde et flertal uden om det siddende Naalakkersuisut.

Vi har at gøre med sager som har flerårige implikationer for vort lands fremtid. Det kan ikke længere lade sig gøre, da Demokraterne nu har gyldiggjort en dag til dag og højst ustabil regeringsform.

Det er nu sværere at planlægge og have konsensus baseret arbejde i Inatsisartut, da denne styreform afhænger af dag til dag forhandlinger alt efter skiftende politisk stemning.

Inuit Ataqatigiit skal gør det klart, at vi ingen måde accepterer taburetklæberi på beskostning af landets ve og vel. Hvad mon der ligger bag Demokraternes udtalelse om, at man ikke har tillid til Siumut og på samme tid opfordre selv samme parti om at bibeholde magten.

For at rette op på det noget rodet situation samfundet nu er blevet kastet ud i, kræver det løsninger som sikrer stabilitet og handlingskraftig ledelse.

Múte B. Egede
Inatsisartut gruppeformand
Inuit Ataqatigiit