En folkets ven er gået bort

Vi har i Inuit Ataqatigiit med sorg modtaget nyheden om Henning Sloth Pedersens bortgang.
Som mange andre i vores land er vi i Inuit Ataqatigiit fulde af taknemmelighed over den store gave Henning Sloth Pedersen har givet Grønland og vores befolkning.

I sin lægegerning var han vellidt af alle, og havde altid tid til at se bag facaden. Han tog sig tid til at tage en snak, også på det sprog som for ham var naturligt at lære sig, grønlandsk. Det var for os alle tydeligt, at Henning selv havde store helbredsmæssige udfordringer, men det stoppede ham aldrig fra at ville hjælpe andre.

Med sin forskning og undervisning har han bidraget uvurderligt meget til vores viden om sunde fødevarer, i særdeleshed om grønlandske fødevarer. Ikke blot i en forskningsmæssig fortand, også i forhold til det generelle samfunds viden og opmærksomhed, og altid med hele befolkningens ernæringsmæssige sundhed i sit fokus. Det er vi ham evigt taknemmelige for.
Som menneske var han evigt søgende efter ny viden og nye metoder. Med åbenhed tog han forskellige vinkler ind, og dette var også tegn på hans helt særlige styrke; hans fordomsfrihed over for andre mennesker.

Henning var nær ven af os alle. Sådan følte man i hans nærvær. Hans varme, hans vedkommenhed og evige interesse for hver enkelt af vores ve og vel, psykisk som fysisk.
Vi sender vores dybeste medfølelse til Henning Sloth Pedersens familie og nærmeste.

Henning var folkets ven og savnet efter ham bliver stort.
Æret være Henning Sloth Pedersens minde.

Sara Olsvig
Formand, Inuit Ataqatigiit