Noget er riv ravende galt

Naalakkersuisut fremlagde i mandags deres finanslovsforslag. I dag, allerede fire dage efter, har finansudvalget modtaget et nyt forslag.

Det er mildest talt noget rod og gør det meget svært at sige noget om finanslovsforslaget generelt. For hvad er op og ned, og hvorfor var forslaget ikke gennemarbejdet til i mandags?

Naalakkersuisut udsatte endda at oversende forslaget til Finansudvalget fra midt juli til midt august. De har haft en måned mere at debattere og beslutte i internt. Alligevel er både forslaget og processen noget rod.

Finansudvalget har netop siddet i budgetseminar, medlemmerne er rejst hjem igen. Vi forventer fra Inuit Ataqatigiit, at finansudvalget nu må samles igen til et nyt budgetseminar så vi kan gennemgå det nye forslag – hvis udvalget da overhovedet skal godkende, at modtage et nyt forslag til budgetgennemgang når budgetseminaret er afholdt.

Naalakkersuisuts rod og zigzagkurs er tegn på total mangel på respekt for Inatsisartutudvalgets arbejdsgange og for befolkningens tid og ressourcer.

At komme med et andet forslag end for bare fire dage siden afslører totalt kaos og mangel på ledelse og sammenhæng i Naalakkersuisut.

Vi kræver fra Inuit Ataqatigiit klart svar på, hvad det er der foregår.

 

Sara Olsvig

Formand,

Inuit Ataqatigiit