Inuit Ataqatigiit efterlyser aktiv politik

Inuit Ataqatigiit ønsker at Naalakkersuisut prioriterer og fører en proaktiv handelspolitik i forhold til at varetage Grønlands økonomiske interesser, når Storbritanien træder ud af EU.

 

Inuit Ataqatigiit er stærkt bekymret over om Grønland fortsat kan afsætte sine seafood produkter til det engelske marked toldfrit efter marts 2019. Om 9 ½ måned.

 

Det engelske marked er det vigtigste salgsmarked for kogte og pillede rejer herfra. Lykkes det ikke at indgå aftale med Storbritanien om toldfrihed er skrækscenariet derfor, at vi mister godt 500 millioner kroner om året. Sker det, vil det helt uundgåeligt koste arbejdspladser her i landet.

 

Vi har derfor dags dato sendt en række §37 spørgsmål til Naalakkersuisut, der skal belyse hvad status er på det arbejde, der udføres fra Grønlands side vedr. konsekvenserne af Storbritaniens udtræden af EU når vi snakker om Grønland.

 

I betragtning af, at Grønland risikerer at miste knap 20 procent af sine eksportindtægter pr. år, vil Inuit Ataqatigiit opfordre Naalakkersuisut at presse på at få Grønland på dagsordenen i forhold til indgåelse af aftale om toldfrihed.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

Sofia Geisler

Inuit Ataqatigiit

Medlem af Inatsisartut