IA: Vi skal købe SAS og staten ud af Air Greenland

SAS og staten er sammen med selvstyret medejere af vores nationale luftfartsselskab. Det er ikke hensigtsmæssigt. For i en alt for lang periode har de tre ejere haft alt for forskellige visioner for selskabet. Nu er tiden inde til, at vi fuldt ud selv ejer Air Greenland, så vi står stærkest i den stigende konkurrence vi går i møde på luftfartsområdet.

Grønland står over for kæmpe store udfordringer på passagertransport området. Alt for mange borgere har helt urimelige trafikvilkår. År efter år forlader vi os på servicekontrakter, som hverken servicemæssigt eller billetprismæssigt er forsvarlige. Samtidig går vi en tid i møde, hvor vi vil opleve et stigende antal turister, øget behov for lufttransport til erhvervslivet og en øget konkurrence fra udefrakommende selskaber.

Vores samfundsejede luftfartsselskab er en ekstremt vigtig spiller i den nationale transport.

Virksomheden er en af samfundets livsnerver. Dette skal vi værne om. Og vi som samfund skal i højere grad selv sidde for bordenden i beslutningerne om, hvilke fly og helikoptere Air Greenland skal anskaffe sig. Som det ligger i dag er de tre ejeres hensigter så forskellige, at det er vores opfattelse, at der ikke bliver lavet de nødvendige investeringer i nye fly og helikoptere. Det stiller borgerne dårligt og selskabet i en øget konkurrence.  Det vil Inuit Ataqatigiit lave om på.

På kommercielle vilkår

Vi foreslår, at vi opkøber SAS’ og statens aktier i Air Greenland, så selskabet bliver fuldt ud samfundsejet af det grønlandske samfund. Vi vil samtidig sige, at vi hilser øget konkurrence velkommen, og vil sikre, at et 100 % grønlandsk ejet Air Greenland forvaltes på kommercielle vilkår og med armslængdeprincip fra Naalakkersuisut.

Vigtigst er det, at det største selskab på vores hjemlige marked er på egne hænder, så vi selv i højere grad er herre over selskabets prioriteringer. At selskabet får investeret i nye helikoptere og fly er vigtigere end at betale udbytte til ejere uden for landet.

Særligt i forhold til de store beslutninger, som ligger foran os om lufthavnsstrukturer skal vi sikre os, at vi har de bedste kort på hånden. Vi skal kunne forvalte vores eget luftfartsselskab på den bedst tænkelige måde, så vi sikrer, at det er borgerne og det grønlandske samfunds behov som er nr. 1.

Et 100 % samfundsejet Airgreenland vil sikre en stærk position.

Det vil sikre, at vi står stærkest i den øgede konkurrence vi kommer til at opleve. Det vil også sikre, at vi udnytter udviklingsmulighederne optimalt – for alle borgere og lufttransport i hele landet.

Aqqaluaq B. Egede, næstformand, Inuit Ataqatigiit