Internatonal dag for social retfærdighed

Den Internationale dag for social retfærdighed er den 20. februar. Det er på denne dag vigtigt at gøre opmærksom, at ift. befolkningerne i de forskellige lande og som lever under meget forskellige vilkår – er at mange stadig lever under kummerlige vilkår. Derfor skal vi sammen kæmpe for, hvordan vi kan gøre ulighederne mindre og skabe mere harmoniske samfund. Hvordan kan vi bedst bekæmpe arbejdsløsheden forskellige steder i verden og derigennem at få skabt større solidaritet og harmoni blandt befolkningerne i de forskellige lande på den klode vi lever i.

Disse forhold er også vigtige at forholde sig også her i landet. Selvom der mellem de folkevalgte landspolitikere og kommunalpolitikere er kommet større fokus på dette forhold, så er problemerne langtfra løst.

Det er for Naalakkersuisut og kommunerne vigtigt at se på hele individets behov, og se det ud fra tværfaglige hensyn. Et barn, en ældre person eller en handicappet skal hver især serviceres set ud fra individets behov, og alle bør derfor bidrage til, at det lykkes. Kun gennem samarbejde kan det lykkes at bane vejen for et mere solidarisk samfund.

Selv den dag idag er levevilkårene meget forskellige her i landet. Gennem nærhed og samtaler samt gennem lysten til at dele af samfundets goder, kan vi sammen skabe et mere retfærdigt og ligeværdigt samfund. Alle skal bidrage til dette og skabe grundlaget for at vi alle kan få det bedre.
Lad os derfor gennem samarbejde og solidaritet få skab et mere ligeværdigt samfund til gavn for os alle.

Debora Kleist, Inuit Ataqatigiit