Vore sømænd mangler beskyttelse

Vore sømænd her i landet har anderledes vilkår end mange andre landes søfolk ift. deres  arbejdsvilkår og mangler beskyttelse. Derfor må vi kræve, at internationale love for sømænd bliver ratificeret her i landet.

Så længe vilkårene er sådan som de er på vore fragtskibe, trawlere samt kystpassagerskibe mangler vore søfolk generel beskyttelse, og kan på denne måde lige uden videre blive erstattet med udenlandsk arbejdskraft. 

De internationale bestemmelser for søfolk der gælder generelt her i verden, bør gøres gældende for de søfolk, der arbejder her i vore farvande. Derfor må arbejdet med henblik på at ratificere ILO bestemmelserne af 23. Februar 2006 for søfolk snarest iværksættes og gøres gældende for skibene her i vore farvande. Danmark har allerede ratificeret bestemmelserne, hvorfor Grønland må gøre det samme. Derfor må Naalakkersuisut nu tage de nødvendige skridt med henblik på at ratificere ILO bestemmelserne.

Derudover må Naalakkersuisut foranledige, at vores eneste lovgivning for søfolk, Inatsisartut lov nr. 2 af 24. April 1986, der vedrører bestemmelser omkring overenskomster for søfolk, fornys og gøres tidssvarende.

 

Ane Hansen

Inuit Ataqatigiit