Løs nu flaskehalsproblemet for indhandlingsstederne for torskefiskeriet

Nu hvor fiskeri efter torsk igen skal starte, er de første forhindringer dukket op, hvorfor vi fra Inuit Ataqatigiit ønsker at opfordre Naalakkersuisoq om at komme med løsninger på disse.

Torskefiskeriet er ved at starte op igen på vort vidtstrakte kyst, og der er i mange af stederne problemer der ikke kan løses i dag, i morgen samt i de kommende måneder, som bl.a. kan være:

–      Indhandlingsstedernes kapacitet

–      Manglende materiel

–      Transportmuligheder i de enkelte steder

–      Mangel på arbejdskraft

Selv om der kan være flere forhold der kan nævnes, er det ønskeligt at Naalakkersuisoq for Fiskeri eksempelvis tager til Sisimiut og Kangaatsiaq og deres bygder for ved selvsyn at konstatere de problemer der kan være i disse områder.

Selv om vi kan forvente at Naalakkersuisoq for Fiskeri er bekendt med problemer i forbindelse med fiskeri efter torsk m.v., så har vi fiskere der ellers ønsker at fiske og være til gavn for samfundet, men som følge af begrænsning i indhandling, som følger begrænset indhandlingskapacitet og som ønsker at nogen kommer med en løsning for deres problemer.

Vi kan ikke lægge døve øren til, at mange fiskeres efterlysning af mulige indtægter, og som sagt, disse problemer synes ikke blive løst i dag, i morgen eller i resten af året.

 

Villy Olsvig

Hans Aronsen

Inuit Ataqatigiit