Vi må samle lovene og gøre dem mere letlæselige

Loven er ikke kun for jurister. Søgning af love kan blive kryptisk ikke kun af befolkningen, men også for arbejdsmarkedet, sågar også for Inatsisartut. Det handler om at en bestemt lovgivning ikke er samlet i et dokument, men i flere dokumenter og bilag med mange fornyelser.

Vi foreslår fra Inuit Ataqatigiit at disse samles i bekendtgørelser.

Flere kan nikke genkendende til at man søger på en bestemt lovgivning hvor man så ikke kun finder den gældende lovgivning, men man finder flere versioner af loven med flere årstal og bilag og flere opdateringer. Selv nye medlemmer af Inatsisartut kan finde sig selv i bruge lang tid på at granske forskellige og ældre versioner af loven og så senere finde ud af at der findes en nyere version af loven.

Love er og forbliver tekniske og svære at læse i. Men det man i det mindste kan gøre er at løbende samle dem i ét, så snart de bliver opdateret og fornyet. Det vil forhindre at man igangsætter et stort renskrivningsarbejde på samtlige love. Dermed vil man i den nærmeste fremtid kunne finde mange love som er skrevet i samme dokument, som er læselig for de fleste.

 

Peter P. Olsen

Inuit Ataqatigiit