Der skal være stabil ledelse i resten af valgperioden

Inuit Ataqatigiit kræver at Formanden for Naalakkersuisut udviser stabilitet i sin ledelse.
Befolkningen har et klart krav om at der skal udvises tryghed i ledelsen af vort land.

Hvis vigtige reforminitiativer skal lykkes skal der nu tages udgangspunkt i politisk initiativer og disse skal fremmes. Sager forsinkes ved udskiftninger og ved valg i utide. Eksempelvis afventer vi stadig den nye fiskerilov, idet man indtil nu har haft mange udskiftninger på Naalakkersuisoq for fiskeri. Den nye Naalakkersuisoq for Fiskeri må straks fremlægge sine initiativer i forbindelse med ændringen af fiskeriloven, således at vi med fuld åbenhed kan drøfte disse både i forvaltningen samt polisk 

Vores formand Sara Olsvig udtalte forud for valget i 2014:

God regeringsførelse handler om, at forvalte folkets mandat troværdigt, og med respekt for befolkningen og samfundet. God regeringsførelse handler om at lade personlige interesser træde i baggrunden for det fælles bedste. Det kræver åbenhed, ærlighed og troværdighed”.

I Inuit Ataqatigiit arbejder ud fra denne udmelding og sætter god servicering, stabilitet og troværdighed i vores politiske virke.

Vi kræver stabilitet af vore medlemmer i Naalakkersuisut og vi er galde for at de lever op til dette krav. Vi forventer at resten af Naalakkersuisut samt Formanden for Naalakkersuisut vil vægte dette højt i resten af valgperioden.

Enhver medlem af Naalakkersuisut skal have dette i centrum i sin virke. Andre partier må vægte dette højt, uanset hvilke uoverensstemmelser de end måtte have internt og udvise stabilitet overfor deres vælgere. 

 

 

Bendt B. Kristiansen

Politisk ordfører

Inuit Ataqatigiit