Arbejdsmarkedet skal være grundlaget for den videre økonomiske udvikling

I de senere år har den økonomiske udvikling inden for fiskeriet sat skub i Qaasuitsup Kommunias udvikling, desuagtet har dette ikke haft en nævneværdig indflydelse hos lønmodtagerne.

Den videre økonomiske udvikling i Qaasuitsoq Nord skal ske gennem en plan der strækker sig fra 5 – 10 år og på en langsigtet planlægning.

Hvis vi skal nedbringe antallet af arbejdsløse kan vi ikke komme uden om at gøre nye tiltag på erhversområdet, ved at tilpasse arbejdsstyrken til råstofindustrien.

Gruppen op til 24 årige er vigtige til at skulle løfte vores fremtidige økonomi, hvoraf mange af disse ingen uddannelse har. Gruppen af unge op til 24 år skal gennem en grundig planlægning i de næste 5 – 10 år, skal have løftet deres arbejdsmarkesparathed samt banes vej for at komme ind på uddannelser, blandt andet gennem oprettelse af Piorsaavik, hvor man gører målrettede indsatser for personlig udvikling og udvikle deres faglighed.

Nye muligheder som vil opstå når ilulissat får en atlantlufthavn skal tilpasses inden for arbejdsmarkedsområdet, derfor vil Inuit Ataqatigiit arbejde for, at lave et seminar med deltagelse af arbejdsmarkedets parter, for at få fastlagt de følger som en atlantlufthavn vil medføre.

I de kommende år har vi store opgaver hvad angår videreudvikling af arbejdsmarkedet. Inuit Ataqatigiit vil bane vej for dette gennem tilpasse arbejdsstyrken til at være både fleksibel og have viljestyrke herfor.

 

Bendt B. Kristiansen

Inuit Ataqatigiit

Mobil: 545775