Disko-Lines service skal være tryg og sikker for brugerne

Den servicekontrakt der trådte i kraft i det nye år i Sydgrønland er stadigvæk uacceptabel med hensyn til sikker befordring samt information. Dette problematik gælder også i Diskobugten nu samt tidligere.

Det er tidligere blevet oplyst, at servicen over for de rejsende skal holdes på samme niveau som tidligere. Men dette er stadigvæk ikke opnået den dag i dag.

Med hensyn til sikker befordring er det vigtigt at der er gode havnefaciliteter på anløbsstederne. For det er ikke alle steder som har pontoner som man kan ligge til. Samtidig er bagagehåndteringen et vigtigt element som skal forbedres hvad sikkerhed angår.

I dag må passagererne komme om- og fraborde via meget stejle trapper. Især hvad angår sygetransporter og de ældre, anser jeg deres forhold som stærkt uacceptable. Det er vigtigt at de rejsende rejser sikkert.

De nye servicekontrakter rammer ikke blot borgerne uheldigt, men man kan også forestille sig at den rammer virksomhederne og turismeaktørerne uheldigt hvad angår service samt omkostninger. Dette vedrører også godstransporten, det være sig post og pakker som allerede i dag er ramt af store forsinkelser.

Afslutningsvis vil jeg også nævne at der er stort behov for den  kommende lufthavn i Qaqortoq. Det hvad angår mere effektiv rejsemåde samt servicen i Sydgrønland generelt. Dette vil også resultere i, at de byer og bygder som er omkring Qaqortoq også får bedre og mere sammenhængende service.

 

Debora Kleist

Inuit Ataqatigiit