Som hovedstad må vi lægge planer

Det ligger et ansvar i at være landets hovedstad, og det er Kommuneqarfik Sermersooq’s kommunalbestyrelse ganske bevidste om. Ifølge Grønlands statistik lever 31% af landets befolkning i hovedstaden og prognosen viser, at flere og flere flytter til hovedstaden.

Heri ligger et naturligt ansvar, for hovedstaden, for at lægge en strategi, der kan honorere hovedstadens naturlige vækst. Ingen kan styre, eller skal bestemme, hvor folk vælger at flytte hen. Men i det politiske arbejde kan vi være med at sikre, at de stærke menneskelige ressourcer – som vi har så meget brug for i vores land – vælger at blive hjemme i deres eget land, fremfor at flytte udenlands.

Støtte selvstændighed

Vi må som Kommune støtte regeringen med de mål der er sat for vores land. Hvis vi skal nå selvstændigheden, har vi brug for hele landets befolkning! De menneskelige ressourcer vil være med til at skabe økonomisk vækst. Når det går godt for hovedstaden vil det også gøre gavn for resten af landet – dét er solidaritet.

Konkurrent mod andre lande

Som man kan læse i Hovedstadsstrategien skal Nuuk være Arktisk hovedstad – og konkurrere mod de andre hovedstæder i Arktis. Det vedrører ikke de andre kommuner i landet!

”Hovedstadsstrategien har ingen planer om at tage noget fra de andre kommuner. De må de øvrige borgmestre i landet forstå”! Understreger Charlotte Ludvigsen, gruppeformand for Inuit Ataqatigiit, kommuneqarfik Sermersooq.

Vi skal kunne turde konkurrere mod de andre arktiske lande, for det også kan skabe økonomisk vækst til gavn for landet.

 

Charlotte Ludvigsen,

Inuit Ataqatigiit, Gruppimi siulittaasoq / Gruppeformand

Ilaasortaq / Medlem af / Kommunalbestyrelsen, Kommuneqarfik Sermersooq

Mobil +299 534247

chlu@sermersooq.gl