Vi er glade for forbedring af socialrådgivernes løn

Inuit Ataqatigiit er glade for, at Atorfillit Kattuffiat (AK) og Grønlands Selvstyre har indgået en aftale. Mens forhandlingerne stod på, har Inuit Ataqatigiit i lang tid ytret at socialrådgivernes lønniveau var problematisk.

I vores indsats for at forbedre folks og især børns levevilkår, anser vi socialrådgiverne som vigtige aktører. I vores bestræbelser for at forbedre folks og børns levevilkår, har vi anset det som uretfærdigt at dem der gør denne indsats har dårlige løn- og arbejdsvilkår. Hvis folk og børn skal få en god service, så skal disse medarbejdere også have gode arbejdsvilkår.

Derfor har Inuit Ataqatigiit ved indtrædelse i koalitionen krævet, at socialrådgivernes løn skal forhøjes.

Derfor er vi glade for, at  man i aftalen med Grønlands Selvstyre har sikret en forhøjelse af socialrådgivernes løn.

Vi ved at arbejdsvilkårene ikke automatisk vil blive forbedret, blot ved en forhøjelse af lønnen. Derfor skal vi i vores fortsatte bestræbelser arbejde for at forbedre arbejdsvilkårene, hvor vi fortsat skal arbejde for at sikre, at socialrådgivere ikke skal sidde med alt for mange sager ad gangen

Kommunerne har også en forpligtelse for at sikre gode arbejdsvilkår for deres ansatte. Hermed opfordrer vi kommunerne til at deltage i bestræbelserne for at forbedre arbejdsvilkårene.

Inuit Ataqatigiit vil løbende arbejde for at sikre gode arbejdsvilkår for dem der varetager folks og børn levevilkår.

Vi lykønsker Naalakkersuisut og AK med resultatet og ser frem til at samarbejde.

 

Mimi Karlsen

Inuit Ataqatigiit