Knud Kristiansen – Kom til Sydgrønland og giv en forklaring- ærligt!

Vi borgere samt folkevalgte ønsker at få helt klare oplysninger om servicekontrakten for trafik vil medføre forbedringer eller forringelser. Naalakkersuisoq har lovet at der ikke vil ske forringelser, men Disko Line nægter at komme med klar udmelding og andre med implicerede parter kommer med forskellige udmeldinger. Derfor må den ansvarlige Naalakkersuisoq komme til Sydgrønland og forklare borgerne hvad aftalen specifikt indeholder.

Befolkningen må have helt klare oplysninger om hvilke vilkår de kommer til at rejse under deres juleferie samt efter juleferien. Hvis der skal være yderligere udgifter for det Naalakkersuisoq trafik har lovet, så skal Inatsisartut mindst have oplysninger om hvorvidt der skal være yderligere bevillinger og hvor man eventuelt skal tage disse midler.

Ja, der er mange ubesvarede spørgsmål. Blandt andet sagde Naalakkersuisoq at flytrafik også vil være en mulighed, dog vil Air Greenland afskedige personale. Det afstedkommer at passagerer ønsker oplysninger om hvem der vil stå for disse. Vil man ikke gøre brug af Air Greenlands erfarne personale og bruge andre uerfarne på opgaven? Vil der i andre steder være behov for de personale der bliver afskediget? Selvfølgelig vil mange borgerne gerne vide, hvor formanden for Naalakkersuisuts løfte om første sprængning på lufthavnsprojektet er blevet af.

Der er mange spørgsmål der svæver og man ønsker klare meldinger. Borgernes og de folkevalgtes mindste krav er, at Naalakkersuisoq kommer og forklarer sig, at uvisheden skaffes af vejen. Det er på tide, at der bliver udvist tillid!

 

Kelly Berthelsen

Inuit Ataqatigiit