Lad os bane vej for udvikling af Østgrønland frem for at sanktionere!

Steen Lynges efterlysning af lukning af spiritus er et alvorligt indgreb.

Det er på tide at man sætter udvikling i gang på byer og bygder på østkysten. Steen Lynges efterlysning går i modsatte retning.

Tasiilaq, Ittoqqortoormiit samt bygderne har ikke de samme muligheder som på vestkysten på grund af afsondrethed. De kan være vanskelige at komme til, ligesom kommunikationsmulighederne er vanskeligere.

Udviklingen af borgerservice er anderledes end den der foregår på Vestgrønland, vi kommer altid senere til med de muligheder der indføres.

Skabelse af arbejdspladser samt uddannelsessteder er nemmere på Vestgrønland, idet dette anses som mere økonomisk bæredygtigt af politikerne. Skabelse af sådanne muligheder har i mange år altid været langsommere på Østkysten, og dette medfører en betydelig arbejdsløshed, at de unge mangler uddannelse samt andre forhold der umiddelbart viser et samfund i stilstand.

Stilstand og passivitet medfører blandt andet et stort alkoholforbrug i samfundet.

Mange folk der lever under dårlige forhold er i tvivl. Hvor skal de henvende sig? Hvor skal de henvende sig, hvis de skal have hjælp? Samt andet tvivlstilfælde.

Man skal bane vej for folk, rådgive dem om hjælp samt oplyse dem hvad det er de selv kan gøre.

Service er en mangelvare på Østkysten. Mange giver op, når service flyttes til vestkysten og når servicemedarbejderne flyttes til vestkysten bliver forholdene hårde.

Derfor er udvikling af Tasiilaq, dennes bygder samt Ittoqqortoormiit at foretrække fremfor begrænsninger der. Udviklingen vil medføre at folk bliver mere opmærksomme og aktive. Flere aktiviteter vil medføre at man går væk fra problemer med spiritus. Det kan man være helt sikker på.

Iddimanngiiu Bianco

Inuit Ataqatigiit

Mobil 54 88 44