Om Inuit Ataqatigiit

Forside » Om IA

Fælles om grønland

Inuit Ataqatigiit (IA) er en politisk bevægelse, der samler folk fra hele Grønland med det fælles mål at udvikle et stærkt, retfærdigt og bæredygtigt samfund. Vores værdier er dybt forankrede i demokrati, lighed og menneskerettigheder, som vi anser for at være grundlæggende for et velfungerende samfund.

Vi arbejder målrettet mod selvstændighed og stræber efter en fremtid, hvor Grønland står stærkt – økonomisk, socialt og miljømæssigt. Vores vision er et samfund, hvor bæredygtighed ikke kun er et mål, men en integreret del af dagligdagen, og hvor vi sammen skaber en fremtid, der er lige så rig og mangfoldig som vores kultur og natur.

Styrken i mangfoldighed

Vores forskellighed og mangfoldighed er vores største styrker. Inuit Ataqatigiit anerkender og værdsætter de mange forskellige perspektiver, der findes i Grønland. Vi tror på, at vores forskelligheder gør os stærkere og mere modstandsdygtige over for de udfordringer, vi står over for.

Inuit Ataqatigiit arbejder hver dag for et Grønland, hvor alle føler sig set, hørt og inkluderet. Vi ønsker et samfund, hvor alle har mulighed for at bidrage og drage fordel af de fremskridt, vi sammen skaber. Med en fælles indsats kan vi sikre, at vores land bliver et sted, hvor fremtidige generationer kan leve i frihed og velstand.

Sammen om udvikling

For at nå disse ambitiøse mål har vi brug for alle kræfter. Hver enkelt borgers indsats er afgørende for at styrke vores land. Det er kun gennem fællesskab og samarbejde, at vi kan opnå de store forandringer, vi drømmer om. Ved at løfte i flok og bidrage til den fælles indsats, kan vi alle være med til at styrke både vores samfund og vores demokrati.

Bliv medlem

Enhver som tilslutter sig Inuit Ataqatigiits formål og som ønsker at tage del i organisationens gøremål, kan blive optaget i en lokalafdeling. Det er også muligt at blive passivt medlem.