Det er nødvendigt at vi samarbejder omkring affaldshåndtering

Det er nødvendigt at vi samarbejder omkring affaldshåndtering

Problemet med affaldshåndtering er et landsdækkende problem. Hver sommer snakker vi om de store mængder af affald.

Inuit Ataqatigiit gruppen i Kommune Qeqertalik mener, at problemet med affaldshåndtering er et landsdækkende problem. Hvis vi skal løse problemet, er det nødvendigt, at alle relevante instanser koordinerer indsatserne for at håndtere problemet.

Gruppeformand for Inuit Ataqatigiit i Kommune Qeqertalik, Mariane S. Larsen, udtaler: ”Med henblik på at komme til enighed skal vi i kommunalbestyrelsen debattere emnet, og jeg mener også, at man debatterer dette blandt alle fem kommuner. Det er ikke kun kommunerne og bygdebestyrelserne, der skal løse problemet. Vi skal løse problemet ved, vi sammen med Inatsisartut og Naalakkersuisut laver handlingsplan og koordinerer samarbejdet for at løse problemet.

Hun siger videre: ”Inuit Ataqatigiit gruppen i Kommune Qeqertalik rækker hånd ud til alle partier i kommunalbestyrelsen til samarbejde om at fremme løsningen af affaldshåndteringen. Det er nødvendigt at vi handler og koordinerer vores indsatser. Ved manglende handling vil problemerne blot fortsætte. For at komme videre skal vi samarbejde og blive enige om indsatserne.

Gruppen mener, at det er nødvendigt, at affaldshåndteringen kommer på dagsordenen i kommunalbestyrelsen i den kommende tid.

Mariane S. Larsen

Formand for Inuit Ataqatigiit gruppen i Kommune Qeqertalik

Kontakt: 54 55 69

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin

Skrev en kommentar

Scroll to Top