Vi var med til at vedtage en finanslov for 2017 med underskud, men vi tager medansvar herfor og forventer at Landskassens regnskaber vil være i balance om 2 år.

Selv om vi har været med til at vedtage at Landskassen i 2017 vil køre med underskud, så er vi glade for de gode resultater i har opnået under forhandlingerne. Fordi der via Finansloven for 2017 vil:

efter vore mening vil være mere menneskelig, nærværende og varmere.

Fordi den indeholder flere styrkelser på det sociale område; netop fordi den indeholder forbedringer for at hjælpe syge børn, kræftsyge, hjertepatienterne.

Fordi den ligger vægt på at øge ligheden blandt borgerne, at hjælpe dem med behov samt den ligger vægt på at beskytte de svage.

For at styrke det sociale arbejde i kommunerne har vi afsat midler til oprettelse af socialstyrelsen, ligesom vi har krævet at MIO får flere midler tilført for at øge det videnskabelige undersøgelser om børnenes vilkår her i landet.

Ikke mindst har det glædet os, at vi sikrede at blev afsat midler til oprettelse af en børneafdeling i sundhedsvæsenet.

Selv om servicekontrakterne var udfordrende for finansloven, så har Inuit Ataqatigiit krævet at man ikke skulle ofre de påtrængende arbejder der skal udføres på børn og socialområdet for at få balance i finansloven.

Vi har taget ansvar for at sikre bedst mulige kår for landets borgere, vi har taget ansvaret for at prioritere borgerne ved bevillingerne på finansloven.

Borgerne er vores vigtigste ressource, sunde og glade borgere er de vigtigste for at sikre en god fremtid.

 

Peter Olsen

Inuit Ataqatigiit