Af: Aqqa Samuelsen, medlem ag Inatsisartut, Inuit Ataqatigiit

Vi ønsker, at der snarest må blive bygget et vandkraftanlæg imellem Qasigiannguit og Aasiaat

At der uden forsinkelser skal bygges et vandkraftanlæg imellem Qasigiannguit og Aasiaat, samt at vandkraftforsyningen ved Nuuk samtidig skal udvides er et stort ønske fra Inuit Ataqatigiit.

Først vil vi gerne udtrykke vores glæde over, at Naalakkersuisut er gået igang med reelle planlægninger udfra vores beslutningsforslag under Inatsisartuts forårssamling 2019, om at der skal bygges et vandkraftanlæg imellem Qasigiannguit og Aasiaat.  

Et vandkraftanlæg imellem Qasigiannguit og Aasiaat er uundværlig i vores bestræbelser på at udvikle erhvervet i området. 

Vedrørende Naalakkersuisuts forslag i denne samling om byggerierne af vandkraftanlæg ved Nuuk samt imellem Qasigiannguit og Aasiaat har vi udtrykt klart, at byggerierne af disse anlæg ikke må forsinkes og at byggerier må startes op snarest muligt. For det skal jo ikke være sådan, at man først efter byggeriet ved Nuuk hvor anlægget skal udvides, ser på om der er penge tilovers efter at alle omkostningerne er betalt og et overskud er skabt, for så vil der gå 22 år før der kan bygges et vandkraftanlæg ved Qasigiannguit og Aasiaat.

Og i den sammenhæng glæder vi os til Naalakkersuisuts kommende forslag til efterårssamlingen i 2020, om finansiering, drift og ejerskab af vandkraftanlæggene ved Nuuk samt imellem Qasigiannguit og Aasiaat. Inuit Ataqatigiit er ikke i venteposition, og derfor klar til samarbejde omkring dette.

Vi vil dog gerne på forhånd gøre dette klart: Når det handler om financieringen og ejerskabsforhold, siger vi; vi ønsker ikke Nukissiorfiit bliver til et A/S. Hvis dette bliver tilfældet, vil man tilsidesætte solidaritetsprincippet, og dermed bane vejen for større ulighed i samfundet.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0