Vil vi være en del af resten af verden eller har vi nok i os selv? Valget bliver afgørende for vores lands fremtid, både udadtil og indadtil. Det bliver en valgkamp om hvilke værdier vi ønsker, skal kendetegne vores samfund.

Inuit Ataqatigiit ønsker et samfund, hvor vi er åbne over for hinanden og over for andre. Vi ønsker udsyn og mangfoldighed. Inuit Ataqatigiits holdning er klar – vi er et parti som har plads til alle. Og vi mener, at Grønland har plads til alle.

En fremtid fuld af håb

Vi er i en afgørende fase for vores lands fremtid. Vi har kun hinanden og vores fælles mål om at bygge et stærkt og levedygtigt samfund. At skabe splid løser ingen problemer og knytter ingen bånd. Vi kan ikke skabe positive ting ud af diskrimination og marginalisering.

Til gengæld kan man bygge positive ting ud af tillid og tiltro. Vi ser en fremtid fuld af håb, hvor alle er med og der er plads til alle.

Grønland er et stærkt og moderne demokrati, det grønlandske folk er et stærkt folk med en åndelig og kulturel råstyrke. Vi er ikke truede af udefrakommende indflydelse. Tværtimod er vi netop dygtige til at bevare vores identitet og samtidig tage de input vi kan bruge til noget, og gøre til vores egen.

Vi har brug for alle

Vi ser, at der i samfundet fortsat bruges mange kræfter på at bekæmpe hinanden på baggrund af sprog og endda etnicitet. Vi mener det er vigtigt, at fremme ligebehandling i netop disse år. Alle skal med, der skal være plads til alle. Derfor vil vi sikre, at ligebehandling bliver en grundsten i vores kommende forfatning.

Jeg har tiltro til samfundets selvværd. Jeg tror på, at vi her i landet ønsker et stærkt fællesskab på tværs af sprog, på tværs af etnicitet og herkomst.

Med andre ord mener Inuit Ataqatigiit, at for at kunne skabe vækst, er der behov for at tage hånd om samfundets grundlæggende værdier, for det er værdierne der afspejler landets tilstand.

Der er brug for os alle. Tiden er inde til aktivt at bekæmpe fremmedhad, også selvom der kan være elementer af vores historie som fortsat kan gøre ondt. Vi skal videre, og vi skal videre sammen.

Sara Olsvig, Formand, Inuit Ataqatigiit

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0