Naalakkersuisoq for Boliger & Infrastruktur, Simon Simonsen, bekræfter, at muligheden for opsige servicekontrakt vedr. passagertransport med Diskoline, og som gælder frem til den 31. december 2020, stort set er lig med nul.

I 2016, før kontrakten blev indgået, gjorde Inuit Ataqatigiit opmærksom på, at der var stor risiko for serviceforringelser ved indgåelse af det nævnte servicekontrakt. Inuit Ataqatigiit anbefalede på det kraftigste, at det foreliggende aftale om servicekontrakt, og som partierne Siumut, Demokraatit og Atassut er hovedarkiteterne bag, ikke blev indgået før der var fundet løsning på de forringelser, vi allerede dengang kunne forudse vil opstå. Men det skete ikke.

Siumut, Demokraatit og Atassut sikrede dog flertal for en servicekontrakt, der allerede fra første dag bød på kritik fra borgerne, og den kritik er ikke stilnet af. Tværtimod.

Det er derfor være på sin plads at Inuit Ataqatigiit kræver at Naalakkersuisut snarest går igang med at forberede arbejdet vedr. de servicekontrakter der skal træde i kraft 1. Januar 2021.

Vi ønsker at bidrage til og arbejde for en konstruktiv løsning fremadrettet, og dermed at borgerne får den bedste service når de rejser i det store land som Grønland.

Men det er ikke til at komme udenom, at Siumut, Demokraatit og Atassut har hovedansvaret for den uopsigelige servicekontrakt, og de konsekvenser det har for passagerne. Vi ser frem til at høre disse partiers bud på en bæredygtig fremtidig servicekontrakt.

Link:

Múte B Egede: https://ia.gl/google426c9ea506fcddea.html/dk/category/nyheder-dk/page/11/

Sara Olsvig: https://ia.gl/google426c9ea506fcddea.html/dk/category/nyheder-dk/page/12/

Mindretalsudtalelse 2016: https://inatsisartut.gl/documents/finafg/2016/730_Finansafg_svar.pdf

 

Sofia Geisler

Inuit Ataqatigiit