Formanden for Naalakkersuisut har stadig et problem ift. sagen om ekstra tildeling af kvote for stenbiderrogn. De oplysninger som ulovligt blevet holdt tilbage er nu frigivet. Og i den forbindelse forventer Inuit Ataqatigiit, at Inatsisartuts Revisionsudvalg vil opfylde og færdiggøre sin opgave.

Fra Inuit Ataqatigiits side ser det ikke godt ud, at koalitionen ikke følger de gængse regler, men arrogant nøler med at undersøge og lave beslutning omkring denne sag, og vi opfordrer til, at denne sag tages som en hastesag. De folkevalgte snigløber borgerne ved at forsinke og dermed udvande denne sag. Og for at undgå denne situation, bør Revisionsudvalget arbejde hurtigt med en tillægsberetning ift. de nye oplysninger, der er kommet frem.

Hvis ikke magthaverne, Siumut, Demokraatit og Nunatta Qitornai skal misbruge lovgivningen, må der arbejdes hurtigt, og hurtigst muligt blotlægge sagens gang på dette brud på lovgivningen. Man skal sikre dette for at kunne bibeholde borgernes tillid til politikerne.

Vi er vidende om, at hemmeligholdelser forværres dag for dag. Man lader tiden gå, forsinker sagens gang og undgår at tage stilling og holder samfundet i skak, måske med et ønske om at sagen “køles ned”, og at Formanden for Naalakkersuisut dermed kan reddes. Som det er nu, er koalitionen medskyldige i denne hemmeligholdelse.

Formanskabet har udmeldt, at Udvalgene for Inatsisartut er berettiget til at modtage de tilbageholdte oplysninger. For koalitionen kan jo bare indrømme at fejlen sket og der må kræves konsekvenser, idet befolkningen ikke kan behandles på denne måde.

Inuit Ataqatigiit accepterer ikke, at koalitionen fører landet ind i en retning af forgangne og uønskede måder at styre landet på.  Man må lytte til befolkningens reaktioner. I lighed med at fiskerne og ejer af bådene skal følge reglerne, skal de folkevalgte også dele disse vilkår. Om man så er Formand for Naalakkersuisut, så gælder der de samme regler som vælgerne skal følge.

Revisionsudvaldet skal i arbejde. Arbejdet med denne sag må ske hurtigt. Der foregår en uacceptabel hemmeligholdelse. Koalitionen må stoppe med at arbejde for dem selv. Og de skal holde op med at forsinke sagen og overfor befolkningen vise at sidder med et ansvar.

Inuit Ataqatigiit

Politisk ordfører

Aqqaluaq B. Egede

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0