Af: Múte Bourup Egede, formand, Inuit Ataqatigiit

Raad og talsmænd skal have ordentligt behandling

Inuit Ataqatigiit skal være det første til at beklage den noget kaotiske håndtering af spørgsmålet om at samle menneskerettighedsorganisationer og talsmandsinstitutioner under samme tag. Det har uden tvivl skabt usikkerhed i disse organisationer. Det er rigtig ærgerligt. For disse organisationer har om nogen arbejdet ihærdigt for at skabe de rammer, der nu engang er muligt med den bevilling, der er afsat i Finansloven.

Organisationerne har udført et stort arbejde, med det mål at sikre, at især de sårbare i samfundet, får den hjælp, som lovgivningen giver dem ret til. Det arbejde risikerer vi at tabe på gulvet, hvis ikke vi handler med rettidig omhu.

Inuit Ataqatigiit afviser ikke, at det kan være en pointe i, at samle samtlige menneskerettighedsråd og talsmænd under samme tag. Men vejen dertil skal ske i tæt samarbejde med menneskerettighedsorganisationerne og samtlige talsmænd. Og med Inatsisartut. For det i sidste ende Inatsisartut, der skal træffe den endelige beslutning om en ændring af alle de vedtagne love, som vedrører menneskerettighedsorganisationerne samt talsmænd.  

Naalakkersuisut´s håndtering er ikke køn. Det er en ommer. Og det vil klæde det ledende regeringsparti at blive enige med sig selv om vi skal tro på den nuværende koalition, der har målet at samle samtlige talsmænd og menneskerettighedsorganisationer under samme tag, eller om vi skal tro på nyvalgte formand for Siumut, Erik Jensen, om at det arbejde vil han ikke være med til.

Mens vi venter på denne udmelding, kan Naalakkersuisut passende sætte den aktuelle høring om sammenlægningen i bero.

Med venlig hilsen

Múte Bourup Egede

Share and Enjoy !

0Shares
0 0