Skrevet af: Sofia Geisler, på vegne af Inuit Ataqatigiit Inatsisartut gruppen

Om KAIR

Inuit Ataqatigiit kan ikke undgå at bemærke, at Kalaallit Airports oprindelige udmelding om årsagen til at underskrivelsesceremonien blev flyttet fra Nuuk til København har ændret sig.

Det er således ikke planlægningsmæssige og logistiske årsager, der lå til grund for at Kalaallit Airports og Munck Gruppen må finde andre stole i Riget, hvor de kan sidde for at sætte underskrifter på kontrakten på et kæmpe byggeprojekt med to internationale landingsbaner i Nuuk og Ilulissat. Den nævnte begrundelse havde Inuit Ataqatigiit´s gruppe i Inatsisartut også svært ved at tro, og derfor reagerede vi på dette den 12. August 2019.

Vi er dybt forundrede over, at et aktieselskab, ejet 100 procent af de offentlige, har været ude og fortælle et helt andet billede end det reelle årsag, og samtidig gå udfra, at både Inatsisartut og befolkningen blot accepterer og tror på det oprindelige begrundelse.

Det er ikke nogen tillidsskabende handling, som Kalaallit Airports valgte at benytte sig af. Det må siges, at være en noget af en uheldig indgang til det fremtidig samarbejde mellem Kalaallit Airports og repræsentanter for folkestyret.

Hvornår kan vi regne med at Kalaallit Airports fortæller sandheden? Er det et image, Kalaallit Airports ønsker at være kendt for? Det tror vi næppe. Udgangspunktet må være, at der er respekt om demokratiet.

Derfor ønsker vi at vide om, Naalakkersuisut står bag den valgte tilgang som Kalaallit Airports øjensynligt har valgt at benytte sig af? Vi ønsker også at vide, om det er på denne måde, den 100 procent Selvstyreejede Kalaallit Airports fremtige tilgang i relationen til det folkevalgte styre, og befolkningen iøvrigt, forventes at blive.

Med venlig hilsen