Af: Bendt B. Kristiansen, Inuit Ataqatigiit, Avannaata Kommunia

Nedprioritering af personer med særlig behov ved økonomistyring

Tak til TILIOQ, for at belyse forhold som efterhånden er begyndt vænne sig til at værende som normal ved Qaanaaq og dets bygder. De handicappedes forhold, børn og unge med særlig behov, manglende kommunalsagsbehandling, manglende tilgængelighed hos det offentlige blev belyst i rejserapporten fra Qaanaaq.

Det er ret tydeligt belyst i rejserapporten, at kommunen i de sidste par budgetår, ikke havde afsat midler nok til personer med særligt behov.

Man kan konkludere, at i tiderne hvor man betragter sig selv i at være foregangs kommune for familier, børn og unge, forhold for børne, at man ikke har haft hjertet med sig ved arbejdet.

Alle har rettigheder og har ret til kræve det ret, uanset om man er handicappet, barn med særlig behov mv., og dertil svigtet vi fra Avannaata Kommunia. Vi er altså nød til at være mere omhu med administrering af borgernes penge og prioritere personer med særligt behov frem for at slås om eksempelvis asfaltering!

Budgetbehandling til 2021 er allerede igang, Inuit Ataqatigiit vil opfordre flertallet i Avannaata Kommunia til, at vi skal førstprioritere personer med særlig behov ved budgetlægning til 2021 og nedprioritere asfaltering, isåfald har Siumut vores tilsagn til at stemme for budget for 2021.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0