Inuit Ataqatigiit i Sisimiut holdt ordinær generalforsamling den 9. juni 2018.

I forbindelse med generalforsamlingen ønsker vi at nævne dagsaktuelle emner, nemlig lufthavnsbyggerierne i Nuuk og Ilulissat. Konsekvenser af disse.

Inuit Ataqatigiit i Sisimiut håber at Inatsisartuts Finansudvalg kræver at få den fornødne tid til at besvare de mange ubesvarede spørgsmål. Vi kræver at formanden for Finansudvalget kommer med klar besked, idet vedkommende fremkom med sådan et løfte over for borgerne i Qeqqata Kommunia under valgkampen.

I betænkningen fra 2015 krævede man at såfremt Kangerlussuaq fortsat skal være porten til Grønland, så bør man fremkomme med undersøgelser om omkostningerne herved. Netop dette understregede den nuværende Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug under valgkampen i Kangerlussauq, hvor han sågar truede med at ville melde sig ud af partiet såfremt dette ikke kunne opnås.

Inuit Ataqatigiit i Sisimiut savner resultatet af kravet om udredning og vi regner med, at Inatsisartuts Finansudvalg medtager kravet om sådan en undersøgelse. Dette har jo den nye formand sagt under valgkampen, så derfor ønsker vi at vedkommende kommer med en klar udmelding til vælgerne, for vi har ventet på dette i 2 måneder.

Inuit Ataqatigiit i Sisimiut ønsker at fastholde Kangerlussuaqs nuværende position. For en beslutning om ændring af dette vil medføre katastrofale økonomiske og skattemæssige følger for Qeqqata Kommunia. Kort sagt vil dette ramme lavindkomstgrupperne samt borgerne. Derudover må Formanden for Naalakkersuisuts udtalelser om ikke at lukke Kangerlussuaq have klare følger. Lægger han op til at bygden Kangerlussuaq ikke lukkes, men at lufthavnen i Kangerlussuaq lukkes? Borgerne afventer en afklaring for at have en følelse af et trygt regeringsførelse og såfremt han ikke kan opnå dette må han selv og hans parti vurdere om han stadigvæk egner sig til at være leder.

Under valgkampen i Kangerlussuaq ytrede medlemmer af det nuværende koalition, at de ville melde sig ud af deres partier, såfremt man beslutter at Kangerlussuaq ikke længere skal være porten til Grønland.

Inuit Ataqatigiit i Sisimiuts generalforsamling vurderer at beslutningen om lufthavnspakken er et af de vigtigste beslutninger om Grønlands fremtid.

Beslutningen vil have konsekvenser for hvor koncentreret befolkningen skal bo fremadrettet og kan betegnes som en ”stille lukning” af bygderne.

En diktatorisk ledelse af landet er ikke passende at benytte i styringen af vort land. Ageren med at andre med andre synspunkter ikke må blande sig må bringes til ophør.

Hvis ikke man ønsker at skade demokratiet, så lad os borgere ved en folkeafstemning afgøre om vi ønsker disse ændringer.

Generalforsamlingen ønsker at kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia arbejder hård, og det første krav er, at man arbejder for at Kangerlussuaq bibeholdes som en lufthavn, og såfremt dette ikke kan opnås, at kommunalbestyrelsen træffer en beslutning om at arbejde for at danne et selskab.

For dette har en afgørende betydning for Qeqqata Kommunias borgeres velfærd fremadrettet.

 

Bestyrelsen i Inuit Ataqatigiit Sisimiut er som følger:

Formand Agathe Fontain

Næstformand: Juliane Enoksen

Kasserer: Karoline Berthelsen

Sekretær: Eva Lynge

Medlemmer af bestyrelsen: Erneeraq Poulsen, Sofie Dorthe Olsen

Suppleanter: Augo Jeremiassen, Paalu Christensen

 

Kontakt: Agathe Fontain 484531

Juliane Enoksen 246136